Witam.
Przyłączam się do akcji -Blogerzy jedzą jabłka
http://zblogowani.pl/akcje
Dlatego dzisiaj nietypowy post jak dotąt.
Postanowiłam pokazać jak w prosty sposób można
wykorzystać jabłka nie pierwszej świeżości .
Bo nie można ich przecież wyrzucić.
Zrobimy z nich szarlotkę bez pieczenia.
Produkty potrzebne:
-ok.2kg jabłek
-0,5szkl wody
-0,5szkl cukru
-biszkopty lub be-betki
-żelatyna spożywcza-10 łyżeczek
1.Myjemy jabłka ,obieramy ze skórki ,kroimy w kostkę.
2.Wlewamy wodę i wsypujemy cukier.
Postawiamy na piec ,żeby zmiękły.Od czasu do czasu mieszamy.
3.Przygotowaną blaszkę wykładamy folią spożywczą.
4.Układamy biszkopty.
5.Rozrabiamy żelatynę.
6.Nasze jabłka rozdrabniamy mikserem.
7.Wlewamy żelatynę i trochę studzimy.
8.Zalewamy biszkopty jabłkami i wkładamy do lodówki na ok.2 godz.
9.SMACZNEGO.
Na wierzch nożna dołożyć bitą śmietanę lub polać galaretką .
Przyłączam się do akcji -Blogerzy jedzą jabłka
http://zblogowani.pl/akcje
Dlatego dzisiaj nietypowy post jak dotąt.
Postanowiłam pokazać jak w prosty sposób można
wykorzystać jabłka nie pierwszej świeżości .
Bo nie można ich przecież wyrzucić.
Zrobimy z nich szarlotkę bez pieczenia.
Produkty potrzebne:
-ok.2kg jabłek
-0,5szkl wody
-0,5szkl cukru
-biszkopty lub be-betki
-żelatyna spożywcza-10 łyżeczek
1.Myjemy jabłka ,obieramy ze skórki ,kroimy w kostkę.
2.Wlewamy wodę i wsypujemy cukier.
Postawiamy na piec ,żeby zmiękły.Od czasu do czasu mieszamy.
3.Przygotowaną blaszkę wykładamy folią spożywczą.
4.Układamy biszkopty.
5.Rozrabiamy żelatynę.
6.Nasze jabłka rozdrabniamy mikserem.
7.Wlewamy żelatynę i trochę studzimy.
8.Zalewamy biszkopty jabłkami i wkładamy do lodówki na ok.2 godz.
9.SMACZNEGO.
Na wierzch nożna dołożyć bitą śmietanę lub polać galaretką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz